Tämä kirjoitus päättää Googlen palveluita käsittelevän seitsemänosaisen blogisarjamme. Aiemmin julkaistut kirjoitukset käsittelevät Analyticsia, Adsia, AdSenseä, Search Consolea, Tag Manageria ja Business Profilea.

Google Shopping on tuotteiden mainontaan keskittyvä kampanjatyyppi, jonka tarkoituksena on auttaa käyttäjiä löytämään tietoa eri tuotteista sekä niiden ominaisuuksista ja hinnoista. Se näyttää käyttäjille esimerkiksi Googlen hakutulosten yhteydessä eri verkkokaupoissa myynnissä olevia tuotteita, joiden tiedot on päivitetty palveluun. Google Shopping -mainonta sopii ainoastaan tuotteille – palveluiden mainostaminen sen kautta ei toimi.

Google Shopping ei ole itsessään verkkokauppa-alusta, vaan se kerää palvelua käyttäviltä verkkokauppiailta tiedot myytävistä tuotteista kokoelmaan, josta käyttäjät voivat hakea tarvitsemiansa tuotteita. Verkkokaupan ylläpitäjien tulee toimittaa tiedot verkkokaupan hinnoista, tarjouksista ja saatavuudesta vähintään 30 päivän välein.

Shopping-mainokset koostuvat tekstin lisäksi kuvasta, hinnasta ja tähtiluokituksesta, mikäli sellainen on näyttää. Mainosta klikkaava käyttäjä siirtyy suoraan kyseisen verkkokaupan tuotesivulle. Google Ads -mainosten tapaan myös Google Shopping -mainonnasta veloitetaan vain silloin, kun mainosta klikataan.

Shopping-mainonnassa tuotekuvien laadukkuuden merkitys korostuu, sillä käyttäjä vertailee tuotteita toisten verkkokauppojen vastaaviin tuotteisiin niiden perusteella. Myös hinnalla on suuri merkitys Shopping-mainonnassa.

Miten Google Shopping toimii?

Google Shopping suosittelee käyttäjille tuotteita käytettyjen hakusanojen ja käyttäjän Google-historian perusteella osuvuuden mukaan, ellei toisin ole ilmoitettu. Google Shoppingin hakutoiminto sisältää myös lukuisia suodattimia esimerkiksi hintaan, kokoon ja teknisiin yksityiskohtiin liittyen, joiden avulla voi karsia tarjolla olevista tuotteista ne, jotka sopivat omaan tarpeeseen. Tuotteita voi myös hakea kategorioittain, mikä mahdollistaa vaikkapa kaikkien ‘Naisten shortsit’ -kategorian tuotteiden selailun helposti kerralla.

Google luo Shopping-mainokset tuotesyötteiden perusteella automaattisesti. Tuotesyötteellä tarkoitetaan tietoja, jotka Google tarvitsee verkkokaupassa myytävistä tuotteista. Laadukas Google Shopping -tuotesyöte sisältää vähintään seuraavat asiat oikealla tavalla ilmoitettuna:

  • hinta ja mahdollinen alehinta
  • tuote-ID
  • otsikko
  • tuotteen ja tuotekuvan URL-osoite verkkokaupassa
  • saatavuus
  • kategoria

Kampanjatyyppejä on kaksi: vakiotyyppiset Shopping-kampanjat ja älykkäät Shopping-kampanjat. Vakiotyyppisissä kampanjoissa verkkokaupan ylläpitäjä hoitaa Shopping-mainonnan optimoinnin ja muut toimet itse eri työkaluja hyödyntäen. Älykkäiden Shopping-kampanjoiden tapauksessa puolestaan koneoppiminen hoitaa optimoinnin, mainosten sijoittelut ja hintatarjoukset automaattisesti. Googlen mukaan älykkään Shopping-kampanjan avulla saa suurimman mahdollisen konversioarvon budjetilleen. Käytännön haasteena älykkäissä kampanjoissa on kuitenkin usein se, että niihin kuluu etenkin alkuvaiheessa huomattavasti enemmän rahaa kuin vakiotyyppisiin Shopping-kampanjoihin, joita saa optimoitua rahankäytön osalta. Älykästä kampanjatyyppiä käyttäessä ei myöskään pääse itse määrittelemään sitä, kenelle mainos näytetään

Missä ja kenelle mainoksia näytetään?

Shopping-mainokset näytetään ensimmäisenä hakutuloksissa ennen tekstimuotoisia Google Ads -mainoksia ja orgaanisia hakutuloksia. Hakutulosten lisäksi mainoksia voidaan näyttää myös muissa Googlen palveluissa ja Googlen kumppanien sivustoilla. Mainokset näytetään rinnakkain, toisin kuin perinteisessä tekstimainonnassa, jossa mainokset näytetään allekkain.

Google Shoppingia voivat hyödyntää myös yritykset, joilla ei ole verkkokauppaa. Kivijalkamyymälän mainostaminen Google Shoppingin avulla voi tuoda lisää paikallisia käyttäjiä ostoksille myymälään, kun he näkevät mainoksen etsiessään kotipaikkakunnaltansa alan yrityksiä. Käyttäjä saa Google Shopping -mainoksen avulla tiedot myymälän yhteystiedoista ja aukioloajoista, ja mainoksen klikkaaminen siirtää hänet sivulle, jossa näytetään kaupan yhteystiedot. Sivulta on mahdollista soittaa yrityksen ilmoittamaan puhelinnumeroon tai siirtyä yrityksen omille kotisivuille.

Miten Google Shopping otetaan käyttöön?

Google Shoppingin käyttöönotto ja käyttö edellyttävät aktiivisia tilejä Google Adsissa ja Kauppiaskeskuksessa sekä tuotetietojen toimittamista Googlelle vähintään 30 päivän välein. Näiden lisäksi mainonnassa tulee noudattaa Shopping-mainoksia koskevia käytäntöjä.

Kauppiaskeskukseen voi rekisteröityä käyttäen jo olemassa olevaa Ads-tiliä. Kauppiaskeskukseen syötetyn verkkokaupan URL-osoite pitää vahvistaa ennen kuin Shopping-mainonta voi alkaa. Jos sivusto on jo vahvistettu jonkin toisen Googlen palvelun käyttöönoton yhteydessä, ei vahvistusta tarvitse tehdä tässä kohtaa uudelleen.

Tuotesyötteen voi ladata Kauppiaskeskukseen manuaalisesti tai sen voi ajastaa latautumaan automaattisesti tietyn ajan välein. Ajatetun lataamisen käyttöönotto kannattaa, sillä kampanjaa ei näytetä jos tuotesyöte vanhenee. Ajastetun lataamisen toisena etuna on toki myös välttyminen manuaaliselta työltä, mitä etenkin suuren verkkokaupan ylläpitäjä arvostaa. On kuitenkin syytä muistaa, että tuotesyöte vaatii ylläpitoa mikäli haluaa nähdä mahdollisimman hyviä tuloksia.

Shopping-mainonta käynnistetään Google Ads -palvelusta sen jälkeen, kun Kauppiaskeskukseen rekisteröityminen, verkkokaupan URL-osoitteen vahvistaminen ja tuotesyötteen lisääminen on tehty.


0 Kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.