Tämä kirjoitus on toiseksi viimeinen osa Googlen palveluita käsittelevässä seitsemänosaisessa blogisarjassamme. Aiemmat osat käsittelevät Analyticsia, Adsia, AdSenseä, Search Consolea ja Tag Manageria. Viimeinen, ensi viikolla julkaistava kirjoitus keskittyy Google Shoppingiin.

Ihmiset etsivät nykyisin lähes poikkeuksetta tarvitsemiaan tuotteita tai palveluita netistä ennen ostopäätöksen tekemistä, ja suurin osa heistä tekee sen Googlen kautta. Yrityksen näkyvyys Google-hauissa on äärimmäisen tärkeää, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksen. Yhtä tärkeää on kuitenkin myös se, että he saavat otettua yritykseen yhteyttä – eihän Google-näkyvyys muuten näy yrityksen kassassa!

Yrityksen tietojen ajankohtaisuuden varmistamiseen on työkalu, Google Business Profile, entiseltä nimeltään Google My Business. Google Business Profile mahdollistaa maksuttoman yhteydenpidon asiakkaisiin Googlessa. Business Profilen avulla yrityksen tiedot näkyvät Google-hauissa sekä Google Mapsissa.

Mikäli yritys ei ole itse ottanut käyttöön Business Profilea, voi kuka tahansa päivittää yrityksen tietoja Googleen. Vieraan yrityksen tietojen päivitittämisen motiivina on useimmiten auttaa kanssaihmisten auttaminen, jolloin tiedot ovat ainakin jokseenkin valideja. Muiden ihmisten hyväntahtoisuuden varaan ei kuitenkaan kannata laskea, sillä vanhentuneet tai jopa virheelliset tiedot voivat pahimmillaan johtaa uuden asiakkaan menetykseen kilpailijalle. Googlen mukaan yritystä, jolla on vahvistettu profiili Googlessa, pidetään kaksinkertaisella todennäköisyydellä hyvämaineisena verrattuna yritykseen, joka ei ole ottanut yritysprofiilia käyttöönsä.

Mitä tietoja Google Business Profileen lisätään?

Yhteystiedot ja aukioloajat – Business Profileen on tarkoitus lisätä kaikki sellaiset yrityksen perustiedot, joita ihmiset mahdollisesti etsivät. Yhteystietojen lisäksi ihmiset hakevat usein tietoja aukioloajoista Googlen kautta. Esimerkiksi kivijalkaliikkeiden osalta aukioloaikojen ajatasaisuus on melkeinpä yhtä tärkeää kuin yhteystietojen ajantasaisuus – asiakas, joka tulee kolkuttelemaan suljettua ovea Googlesta saamansa väärän aukioloaikatiedon perusteella on tuskin tulossa kovin pian takaisin.

Suositut ajat – Voit ilmoittaa yrityksesi kiireiset ajat kuvaajana. Näin kävijät osaavat jo etukäteen varautua mahdollisiin ruuhkiin tai valita käynnilleen toisen, hiljaisemman ajankohdan.

Arvostelut ja tähtiluokitus – Asiakkaat voivat jättää yrityksestäsi arvosteluja sekä tähtiluokituksia, jotka näkyvät yrityksesi tietojen yhteydessä. Hyvät arvostelut ja tähtiluokitukset herättävät luottamusta yritykseesi, joten kannattaa harkita arvostelujen pyytämistä tyytyväisiltä asiakkailta. Arvosteluihin voi käydä vastaamassaa vain yrityksen edustaja.

Kysymykset ja vastaukset – Asiakkaat voivat esittää yrityksellesi kysymyksiä, jotka jäävät vastauksineen näkymään yrityksesi profiilissa. Kysymyksiin kannattaa pyrkiä vastaamaan mahdollisimman nopeasti, sillä kuka tahansa käyttäjä voi vastata niihin toisin kuin arvostelujen osalta, joihin voi vastata vain yrityksen edustaja. Muista pitää vastaukset asiallisina, vaikka kysymykset eivät sitä olisikaan. Googlelta voi myös pyytää epäasiallisten kysymysten poistamista.

Yrityskuvaus – Yrityskuvaus on lyhyt ja ytimekäs, toimintasi ydinajatusta avaava kuvaus, jonka tarkoitus on kertoa asiakkaille, mitä palveluita tai tuotteita yrityksesi tarjoaa. Älä tee yrityskuvauksesta liian pitkää, vaan ennemmin napakka, myyvä ja mielenkiintoa herättelevä – kiinnostuneet voivat käydä lukemassa tarkemmin yrityksestäsi sen verkkosivustolta.

Toimiala – Yrityksen toimiala valitaan toimialaluettelosta. Valitse parhaiten yritystäsi kuvaava toimiala.

Valokuvat – Voit lisätä profiiliisi valokuvia yrityksen toimitiloista, tuotteista ja palveluista. Erityisen hyödyllistä on, mikäli profiiliin on lisätty valokuva yrityksen toimitilasta ulkoapäin, sillä se auttaa asiakkaitasi löytämään perille.

Miten Google Business Profile otetaan käyttöön?

Business Profilen käyttöönotto on huomattavasti nopeampaa ja suoraviivaisempaa kuin esimerkiksi viimekertaisen aiheemme, Tag Managerin, käyttöönotto.

  1. Tee yrityksellesi Google-tili tai kirjaudu jo olemassa olevalle tilille.
  2. Mene Googlen yrityssivuille ja klikkaa ’Hallinnoi nyt’. Katso ensin, löytyykö yrityksesi nimi jo Googlesta hakemalla sitä hakutoiminnolla. Jos löytyy, valitse yrityksesi listasta ja jos ei, lisää se uutena.
  3. Lisää yrityksesi osoite. Yrityksen osoitteen avulla yritys yhdistetään Google-hakuihin ja Mapsiin.
  4. Lisää palvelualue, mikäli se on tarpeen. Palvelualuetta ei tarvitse lisätä jos yrityksesi tarjoamia palveluita tai tuotteita ei toimiteta suoraan asiakkaille, vaan asiakkaat tulevat luoksesi. Mikäli päädyt lisäämään palvelualueen, listaa kaikki alueesi kaupungit jotta niissä asuvat ihmiset varmasti löytävät yrityksesi tiedot hakiessaan sopivilla kriteereillä. Voit lisätä niin monta aluetta kuin haluat.
  5. Valitse yrityksesi toimiala kategorioista.
  6. Lisää yrityksesi yhteystiedot.
  7. Vahvista luomasi profiilin tiedot joko puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse lähetettävän vahvistuskoodin avulla.

0 Kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.