Apua! - tukisivusto auttaa


palaa etusivulle

Ylläpito hallintasivulla

Ollessasi kirjautuneena ylläpitäjänä tai ylläpitäjän käyttäjätason omaavana käyttäjänä, pääset tiedostoselaimen oikeassa yläkulmassa olevaa Hallintasivulle -painiketta klikkaamalla verkkolevysi hallintasivulle. Sitä kautta pääset lisäämään, muokkaamaan ja poistamaan verkkolevysi käyttäjätunnuksia sekä tilannevedoksia.

Verkkolevy.png

Tilannevedokset

Yrityspalvelut sisältävät mahdollisuuden luoda enintään 16 tilannevedosta oman verkkolevyn sisällöstä. Ne ovat nimensä mukaisesti "valokuvia", jotka tallentavat kaikkien verkkolevyn tiedostojen senhetkisen tilanteen. Voit myöhemmin tutkia tiedostoja tilassa, jossa ne olivat vedoksen luomishetkellä, vaikka olisitkin muuttanut tai poistanut tiedostoja jälkeenpäin.

Tavallisiin varmuuskopioihin verrattuna tilannevedokset säästävät levytilaa huomattavan määrän, koska ne pitävät kirjaa ainoastaan muutoksista, jotka ovat tapahtuneet tilannevedoksen luonnin jälkeen. Jos siis et ole muuttanut verkkolevysi tiedostoja lainkaan tilannevedoksen luonnin jälkeen, ei tilannevedos kuluta lainkaan verkkolevysi tilaa!

Uusien tilannevedosten luonti tapahtuu helposti: sinun tarvitsee vain antaa tilannevedokselle nimi sekä painaa Luo tilannevedos -painiketta. Voit myös vapaasti poistaa tilannevedoksia, kun et enää tarvitse niitä. Järjestelmä yhdistää tarvittaessa automaattisesti tallennetut muutokset seuraavaan tilannevedokseen, säilyttäen niiden sisällön muuttumattomana.

Klikkaamalla tilannevedoksen nimeä pääset selailemaan tilannevedoksien sisältämiä tiedostoja täysin samaan tapaan kuin ajan tasalla olevia tiedostojakin. Ainoa ero on, ettet pysty muokkaamaan tai poistamaan tilannevedoksen sisältämiä tiedostoja. Voit halutessasi jopa liittää tilannevedoksen omaan tietokoneeseesi levyasemana tiedostojen lukemista varten. Jos tilannevedoksesi nimi on varmuuskopio1, voit antamalla levyä liittäessäsi kansion nimeksi /snapshot/varmuuskopio1 tai käyttämällä osoitetta https://esimerkki.verkkolevy.com/snapshot/varmuuskopio1.

Käyttäjätunnukset

Verkkolevysi on suojattu ulkopuolisilta käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Palvelun avauksen yhteydessä sinulle toimitetaan ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla pääset sekä hallinnoimaan verkkolevyäsi että käyttämään sitä normaaliin tapaan.

Ylläpitäjän käyttäjätunnus on aina kiinteästi 'admin', mutta voit halutessasi vaihtaa salasanan. Huom! Salasanaa ei ole mahdollista palauttaa, eli jos unohdat sen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi tilalle uuden. Voit luoda ylläpitäjän lisäksi haluamiasi muita käyttäjätunnuksia. Kullekin käyttäjällä on määritetty käyttöoikeus, joka antaa mahdollisuuden joko ainoastaan lukea tiedostoja tai myös lisätä, muokata ja poistaa.


Mikäli et löytänyt tukisivuilta vastausta ongelmaasi, ota yhteyttä Helpdeskin kautta.