Apua! - tukisivusto auttaa


palaa etusivulle

9 vinkkiä nettisivun suojaukseen

Koska verkkosivustoille ei ole tarjolla Anti Virus -ohjelmia, saatetaan kuvitella, että valmis nettisivu on sama asia kuin hyvin suojattu nettisivu, mikä ei pidä paikkaansa. Verkkosivun suojaaminen on ehdottoman tärkeää, koska nettisivusi joutuminen hakkeroinnin kohteeksi vahingoittaa sinua, yritystäsi tai brändiäsi.

Nettisivun suojaamiseksi on harvoin yhtä kaikenkattavaa suojausratkaisua. Sillä aikaa kun pohdit sivustosi lopullista ja laajempaa suojausmenetelmää, voit ryhtyä muutamiin vaivattomiin toimiin luodaksesi perusturvan verkkosivustollesi.

1) Käytä avoimen lähdekoodin sovelluksia. Mikäli et ole 100-prosenttisen varma taidoistasi ja resurssisi eivät ole rajattomat, käytä valmiita sovelluksia kuten WordPress. Voit muokata niitä mielesi mukaan, niihin on tarjolla päivityksiä ja vältät heikon koodin luomat tietoturvariskit.

2) Päivitä aina, kun uusi päivitys on julkaistu. Se tarjoaa mahdollisesti uudistuksia ja korjaa vanhan sovelluksen bugeja.

3) Valitse salasanasi tarkoin. Lisää aiheesta millainen on hyvä salasana.

4) Pidä huoli, että ylläpitäjänä kirjautumiseen käyttämäsi sähköpostiosoite ei ole näkyvillä sivustollasi. Tämä yksityiskohta pienentää mahdollisuuksiasi joutua tietojen kalasteluviestihuijauksen kohteeksi.

5) Vaihda tietokantataulujesi etuliitteet. Mikäli käytät tietokantapohjaisia sovelluksia, älä tyydy oletusetuliitteeseen taulujen nimissä, koska silloin tilanteessa, jossa hakkeri onnistuu poimimaan tietoa yhdestä tietokannasta, olet helppo saalis.

6) Suojaa tietokanta salasanalla, koska miksipä et suojaisi? Älä turhaan laiminlyö mahdollisuutta lisäsuojaukseen.

7) Poista asennuskansio. Kun asennus on valmis, et tarvitse kansiota sivuston päivittäisessä ylläpidossa. Sen sijaan hakkeri saattaa sen avulla tyhjentää tietokantasi ja ottaa haltuun nettisivusi. Vaikka kansion poistaminen on erittäin suositeltavaa, niin jos tiedät mitä teet ja haluat säilyttää kansion, voit myös vaihtaa sen nimeä.

8) Vaihda tiedostojen ja kansioiden oikeudet. Jotkut skriptit vaativat täydet luku- ja kirjoitusoikeudet asennuksen ajaksi, voit myöntää ne, mutta vaihda sen jälkeen oikeudet alkuperäisen koodin mukaisiksi. Täydet luku- ja kirjoitusoikeudet tekevät vahingollisen koodin lisäämisen sivustollesi helpoksi.

9) Käytä suojattua tiedonsiirtomenetelmää. Jos Internet-palvelimesi tai -palveluntarjoajasi mahdollistaa täysin salatun tietoliikenteen serverillesi, käytä tilaisuus hyväksesi.

Lähde: http://web.appstorm.net/roundups/self-publishing/15-great-ways-to-secure-your-website/


Mikäli et löytänyt tukisivuilta vastausta ongelmaasi, ota yhteyttä Helpdeskin kautta.